oleniachyi-misiats-lypneva-povnia-osiaie-nebo-tsymy-vykhidnymy

"Оленячий місяць": липнева повня осяє небо цими вихідними

 • 21179 переглядiв

У неділю, 21 липня, очікується повня. Липневий повний місяць, який називають «Оленячим», «Грозовим» або «Сінним», буде видно неозброєним оком у ясні ночі.

Липневий повний місяць можна буде спостерігати у небі цими вихідними, згідно з профільними моніторинговими сайтами, пише УНН.

Деталі

У липні повний місяць називається "Оленячий місяць". Він названий на честь нових рогів, які з’являються в оленя приблизно в цю пору року.

Згідно з даними сайту Time and Date, у Києві повня очікується у неділю, 21 липня, о 13:17. Але, як зауважує Space.com, місяць все одно буде виглядати повним вночі перед і після піку.

Як вказується у статті на сайті NASA, липневий повний місяць також називають "Грозовим місяцем" через часті грози на початку літа. Інша назва липневої повні — "Сінний місяць" (коли фермери поспішають складати сіно в свої комори між періодами негоди), повідомляє Earthsky. За даними AccuWeather, інші назви повного місяця цього місяця включають "Ягідний місяць, "Півлітній місяць" і "Лососевий місяць".

Повний місяць, як вказують, завжди можна побачити неозброєним оком в ясні ночі. Але дивлячись на Місяць у бінокль або невеликий телескоп, можна отримати більш чітке зображення окремих областей зверненого до Землі боку Місяця.

Доповнення

Наступним повним місяцем після "Оленячого місяця" стане "Осетровий місяць" 19 серпня. Згідно з Live Science, це буде перший із чотирьох послідовних супермісяців 2024 року.

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    "Оленячий місяць": липнева повня осяє небо цими вихідними

     • 21179 переглядiв

    У білорусі громадянина Німеччини засуджено до страти

     • 10632 переглядiв