ukenru
oleni-ta-bokseri-natskorpus-piketuvav-departament-zemelnikh-resursiv

Олені та боксери: Нацкорпус пікетував Департамент земельних ресурсів

 • 12022 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Зранку 18 лютого київський осередок Національного Корпусу провів акцію протесту під стінами Департаменту земельних ресурсів при КМДА. Активісти вимагали правоохоронні органи та владу звернути увагу на діяльність Петра Оленича, який нині обіймає посаду голови Департаменту. Націоналісти звинувачують Оленича у корупційних оборудках та незаконному розпродажу землі, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби Національного корпусу.

Цитата

Очільник київського осередку НК Сергій Тамарін заявив: "Це вже наш другий похід до департаменту КМДА. Ми продовжуємо звертати увагу киян та влади на проблемних людей у владі. В часи пандемії людям потрібні ефективні керівники, а замість них приходить стара команда, яка займається відмиванням грошей. Ми не хочемо цього терпіти".

Петро Оленич: що про нього відомо

Другого лютого Департамент провів закритий аукціон, на якому розігрувалось три ділянки землі в Києві. Було продано 80 соток. У заяві Департаменту значиться, що 28 млн грн, зароблених з продажу, пішли до бюджету Києва. Проте, відповідно до законодавства, аукціон має проходити відкрито, а на сайті має бути вказаний власник земель.

Саме ця подія привернула увагу Нацкорпусу до персони Оленича. Як повідомляють ЗМІ, тільки минулого року за його участі з бюджету Києва завдяки розробці фейкової тех. документації вкрали 1,4 млрд грн.

Також Петро Оленич має зв'язки з Олегом Татаровим — теперішнім заступником голови ОП та чиновником часів Портнова. Зокрема, з подачі Оленича тесть Татарова отримав 1,5 гектарів землі в Києві. Технічно ділянка записана на ТОВ "Дейрінг Капітал", яку зареєстрували місяць тому з уставним капіталом 200 грн.

Українські Національні Новини

Суспільство