okupovana-luganschina-ditey-yakikh-povertayut-pislya-promivki-mizkiv-batkam-retelno-pereviryayut

Окупована Луганщина: дітей, яких повертають після "промивки" мізків батькам, ретельно перевіряють

 • 591881 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Дітей, яких окупанти вивозили на літній "відпочинок", для обробки пропагандою, після повернення місцева "влада" ретельно перевіряє. росіяни хвилюються, що діти в таборах можуть отримувати доступ до інтернету та отримувати звідти реальну інформацію. Повідомив голова ОВА Артем Лисогор, передає УНН.

Деталі

На дітей від 10 до 16 років, які повертаються до Сєвєродонецька з літніх таборів рф, чекають так звані "індивідуальні бесіди" з відповідними окупаційними службами.

Крім цього, в них ретельно перевіряють мобільні телефони. Підлітки понад рік практично не мали доступу до інтернету. Тому колаборанти підозрюють, що при виїзді з міста ті можуть підтримувати зв’язки з однолітками, які евакуювалися, та дізнаватися новини із джерел, не окутаних російською пропагандою.

Також загарбники остерігаються, що діти можуть повідомляти про останні події, що відбуваються в Сєвєродонецьку. При підозрі окупанти викликають на такі «бесіди» батьків.

У школі № 14 в Лисичанську вдень діє штаб провладної партії, де спостерігається скупчення цивільних. Однак вночі приміщення служить укриттям для військових рф, які таким чином прикривають себе місцевим населенням, повідомив голова ОВА.

Ситуація на фронті. Маючи потужне угруповання і достатньо техніки, противник значно посилив атакуючий потенціал на нашій ділянці фронту. Але українські оборонці стримують усі навали ворога та завдають йому вогневого ураження.

Не припиняють росіяни і авіаційні нальоти на деокуповані території. Так, учора удари з неба вони спрямували по Білогорівці. Артилерійського тиску від окупантів зазнали Невська і та сама Білогорівка.

Доповнення

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни поставили план перед гауляйтерами щодо вивезення понад 10 тисяч місцевих дітей на "відпочинок". Дітей вивозять у табори у Дагестані, Чувашії, Краснодарському краї, де їх піддають ідеологічній обробці через пропагандистські концерти й "освітні заходи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині відучора в окупованому Рубіжному діє пропускний режим

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф вранці обстріляла церкву у центрі Херсона - ОВА

     • 240440 переглядiв