okupatsiinomu-psevdodyrektoru-zapovidnyka-askaniia-nova-povidomyly-pro-pidozru

Окупаційному псевдодиректору заповідника "Асканія-Нова" повідомили про підозру

 • 32182 переглядiв

Псевдодиректору заповідника "Асканія-Нова" на Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі за сприяння російській окупаційній владі.

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі псевдокерівнику заповідника "Асканія-Нова", що функціонує на території Каховського району Херсонської області, повідомляє УНН із посиланням на Нацполіцію та Херсонську обласну прокуратуру. 

Деталі

Як зазначається, після захоплення заповідника окупаційна влада перереєструвала його і створила незаконну державну установу "Государственное автономное учреждение "Биосферный заповедник "Аскания-Нова". На початку березня цього року псевдозаповідник очолив 48-річний житель Херсонщини. 

Чоловік налагоджував співпрацю із зоопарками та сафарі-парками рф, а також брав участь у конференціях та виставках, де приписував росії досягнення українських дослідників у природоохоронній галузі.

Протиправні дії псевдокерівника слідчі кваліфікували за ч. 7 ст. 111-1 "Колабораційна діяльність" Кримінального кодексу України. Тобто – добровільне зайняття громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

За вчинення злочину проти основ національної безпеки України зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.

Миколаївський собор в Кременці повернуть заповіднику: суд підтвердив постанову05.12.23, 23:45

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині сили ППО збили дві російські ракети

     • 31767 переглядiв

    В ПС ЗСУ повідомили про ракети в напрямку Дніпра

     • 36999 переглядiв