okupanty-rozstrilialy-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-na-zaporizhzhi-ofis-henprokurora-vidkryv-kryminalne-provadzhennia

Окупанти розстріляли українських військовополонених на Запоріжжі: Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження

 • 22487 переглядiв

З'явилося ще одне відео, на якому зафіксовано розстріл російськими військами беззбройних українських військовополонених, що спонукало Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальне провадження за фактом грубого порушення Женевських конвенцій та міжнародного права.

У мережі з'явилось чергове відео розстрілу українських військовополонених російськими окупантами.У зв'язку з цим Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження. Про це пише УНН з посиланням на заяву ОГПУ.

Деталі

У відомстві розповіли, що 10 липня в Інтернеті було поширено відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії рф двох українських захисників, взятих у полон.

Як заявив Генпрокурор Андрій Костін, злочин вчинено у червні 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Відео вбивства російськими військовими двох полонених українських бійців. На записі чітко видно, що захисники України склали зброю та не чинили жодного опору. Окупанти ж цинічно розстрілюють беззбройних людей. (...)Це навмисна політика злочинного режиму кремля зі знищення всього українського

- наголосив Костін.

В ОГПУ підкреслюють, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в області здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 438 КК України

- резюмували в ОГПУ.

Нагадаємо

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна не очікує масштабного обміну полоненими найближчим часом через значну різницю в кількості утримуваних громадян. За його словами, українців у Росії утримується набагато більше, ніж росіян в Україні.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна підписала безпекову угоду з Люксембургом

     • 25403 переглядiв