okupanty-posyliuiut-tysk-na-ukraintsiv-yaki-pratsiuiut-na-zaes-z-metoiu-vydachi-yim-pasportiv-rf-hur

Окупанти посилюють тиск на українців, які працюють на ЗАЕС, з метою видачі їм паспортів рф - ГУР

 • 42619 переглядiв

росія тисне на українських працівників Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), щоб вони прийняли російські паспорти та підписали контракти з "росатомом" до 31 грудня 2023 року, використовуючи психологічну тактику та обмеження на робочому місці.

росія посилює тиск на українців, які працюють на ЗАЕС, аби змусити їх отримати російські паспорти та підписати контракти з "росатомом", повідомляє Головне управління розвідки міністерства оборони, пише УНН.

Відповідно до вимог російських окупантів, декілька сотень українських працівників ЗАЕС повинні бути паспортизовані документами держави-агресора та підписати контракти до 31 грудня 2023 року. З метою примусу на українських фахівців чинять психологічний тиск, вибірково без попереджень позбавляють доступу до робочих місць, анулюючи їхні перепустки

- повідомляють в ГУР.

Деталі

Зазначається, що серед українських працівників, які відмовляються від підписання контрактів з "росатомом" та паспортів держави-агресора, російські спецслужби намагаються посіяти недовіру один до одного, створюючи умови для анонімних доносів, зокрема через спеціально створені телеграм-боти.

Зауважується, що серед завезених на ЗАЕС російських енергетиків зростає невдоволення через невиконані обіцянки щодо термінів відряджень на окуповану українську атомну електростанцію - замість двох місяців москва наказує їм працювати по пів року й довше, оскільки на росії важко знайти охочих кваліфікованих фахівців їм на заміну.

Нагадаємо

російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України посилюють тиск на місцеве населення.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    путін погрожує Фінляндії через вступ до НАТО

     • 46159 переглядiв