okupanti-zmenshuyut-prisutnist-na-teritoriyi-zaporizkoyi-aes-rozvidka

Окупанти зменшують присутність на території Запорізької АЕС - розвідка

 • 679497 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Російський окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє у п'ятницю Головне управління розвідки МО України, передає УНН.

Цитата

«За останніми даними, окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників «росатому», які керували діями росіян. Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з «росатомом», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, згідно з отриманими вказівками, вони мають від’їхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія окупованого Криму.

«На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева», - інформує розвідка.

Також повідомляється, що на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

«Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку «в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну», - сказано в повідомленні.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що якщо не буде потужної реакції європейських лідерів і країн на російський злочин на Каховській ГЕС, то це може додати нахабності російським терористам щодо Запорізької АЕС.

У Запоріжжі пройшли практичні навчання з відпрацювання заходів, необхідних на випадок виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС. За результатами навчань оприлюднили покроковий алгоритм дій у разі аварії на ЗАЕС чи у випадку евакуації.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    "Упс! Щось пішло не так": в росії припинив роботу Tinder

     • 752003 переглядiв

    Херсон вранці зазнав ворожого удару з артилерії, є поранена

     • 496687 переглядiв

    Донеччина: окупанти поранили ще двох людей

     • 417579 переглядiв