ukenru
okupanti-u-lugansku-ne-dali-koordinatoru-obsye-pobachitisya-z-troma-ukrayintsyami

Окупанти у Луганську не дали координатору ОБСЄ побачитися з трьома українцями

 • 7846 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі посол Тоні Фріш відвідав окупований Луганськ, де окупанти не дали йому можливості побачитися з трьома українськими заручниками, на зустрічах з якими наполягала українська сторона. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає УНН.

"Погані новини з окупованого Луганська. Сьогодні координатор ОБСЄ Т.Фріш відвідав тюрми в окупованому місті, бойовики відмовили йому в зустрічі з нашими заручниками Дєєвим, Іванчуком, Орищуком, на чому наполягала українська сторона. Й дозволили відвідати тільки 3 інших незаконно утримуваних", - зазначила вона.

При цьому вона наголосила, що "до цих наших військових жодного разу, попри вимоги української сторони, протягом кількох років не допускали нікого, ні МКЧХ, ні ОБСЄ". "У нас є всі підстави для серйозного занепокоєння повною ізоляцією українських військових, незаконно утримуваних окупантами", - додала Геращенко.

"Висловлюю своє обурення діями РФ, які тримають наших заручників, і підконтрольних їм представників так званої окупаційної "влади" в ОРДЛО. На жаль, світ і ОБСЄ підігрують цим грубим порушенням прав людини з боку РФ, не надаючи відповідної оцінки і реакції", - вказала вона.

Також вона повідомила, що разом з представниками СБУ з центру звільнення заручників "підготували листи до МЗС України і до представника ОБСЄ в ТКГ М.Сайдіка, в якому висловлюємо протест недопуском до українських заручників і тим, що посол Т.Фріш дозволив собі в окупованому Донецьку стати учасником зйомок антиукраїнського пропагандистського відео проросійськими сепаратистами і РФ".

"Це потребує окремої реакції з боку українського МЗС", - додала Геращенко.

"Поінформувала президента Порошенка і міністра ЗС П.Клімкіна про недопуск представника ОБСЄ окупантів до всіх тих заручників, яких ми вимагали провідати. Звернулася з проханням, щоб тема звільнення заручників піднімалася під час зустрічі П.Порошенка з канцлером Німеччини А.Меркель 12 квітня", - вказала вона.

Нагадаємо, координатор ОБСЄ відвідав утримуваних у Донецьку.

Українські Національні Новини

Політика