okupanti-tikayut-z-khersonschini-grabuyuchi-muzeyi-ta-pidpriyemstva-ova

Окупанти тікають з Херсонщини, грабуючи музеї та підприємства – ОВА

 • 179211 переглядiв

Цитата

“Окупанти досить динамічно покидають правобережну частину Херсонщини, і це відбувається разом з тотальним пограбуванням. Вони вивозять обладнання з лікарень, з державних підприємств, навіть з приватних, і вивозять на лівий берег Дніпра. Далі це все рухається в бік Криму. Останніми днями вони вивозять всі музейні експонати з Херсонського краєзнавчого музею та інших музеїв. Тобто все, що має історичну та археологічну цінність, окупанти запаковують і вивозять. Сьогодні ми стали свідками, що росіяни забрали з собою пам’ятники Суворову і Ушакову з вулиць Херсона. Є інформація, що окупанти мають намір викопати мощі Потьомкіна з його захоронення в місті Херсон”, – заявив Хлань.

Додамо

За словами радника голови Херсонської ОВА , російський рубль також покидає правобережну частину Херсонщини, як і сам Херсон, оскільки він нікому не потрібний.

Хлань додав, що в Херсоні на заправках російських операторів закінчилося паливо. Окупанти навіть демонтують заправочні комплекси і вивозять обладнання зі своїх супермаркетів, які працювали в окупованому місті.

Нагадаємо

Як стало відомо, окупанти під виглядом "евакуації" вивозять з Херсона затриманих і полонених, які утримувалися в колоніях, СІЗО та ізоляторі тимчасового тримання.

Генштаб ЗСУ повідомляє, що місто Херсон залишила значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися у місті, переодягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені помешкання. Ворог готує Херсон до вуличних боїв.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Нацвідбір на Євробачення-2023: оголосили дату фіналу

     • 368753 переглядiв

    Коригував ракетні удари по Рівному: затримано поплічника рф

     • 125856 переглядiв