okupanti-stvorili-noviy-azovskiy-viyskovo-morskiy-okrug-zi-shtabom-u-mariupoli-britanska-rozvidka

Окупанти створили новий Азовський військово-морський округ зі штабом у Маріуполі - британська розвідка

 • 311588 переглядiв

Деталі

Повідомляється, що 1 липня військово-морський флот рф створив новий Азовський військово-морський округ зі штаб-квартирою в тимчасово окупованому українському портовому місті Маріуполь.

Підпорядкований чорноморському флоту округ, як повідомляється, матиме у своєму складі вісім бойових кораблів. Серед них - три сучасні корвети класу "Каракурт", які можуть запускати крилаті ракети SS-N-30A "Калібр".

У британській розвідці зазначають, що Азовське море є життєво важливим морським районом для росії, оскільки воно з'єднує її внутрішні водні шляхи з міжнародними морськими шляхами. В умовах війни воно також пропонує альтернативний варіант військового постачання, якщо сухопутні шляхи росії на південь України будуть перекриті.

Цитата

«Азовський військово-морський округ, ймовірно, зосередиться на підтримці логістичних і контрпартизанських завдань, звільнивши основний чорноморський флот для зосередження на ударних операціях на великих відстанях і поширенні морської сили далі за кордон», - зазначають у розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У війні з Україною рф втратила половину воєнного потенціалу – глава ЗС Великобританії

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зміни клімату "вийшли з-під контролю" - ООН

     • 684181 переглядiв