okupanti-planuyut-vikoristati-yak-zhiviy-schit-tsivilnikh-yaki-pokidayut-liviy-bereg-khersonschini-ova

"Евакуація" на лівий берег Херсонщини: окупанти можуть використати цивільних як живий щит

 • 207875 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Цивільних, які зараз переміщуються на лівобережну частину Херсонської області, російські окупанти планують використати як живий щит. Про це на брифінгу повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань, передає УНН.

Цитата

“Окупанти продовжують нагнітати ситуацію і спонукати людей виїжджати на лівобережну частину Херсонщини, начебто евакуація. А фактично багато людей вони примусово депортують до Криму,у тому числі дітей. Стало відомо про вивезення дитячого будинку без будь-яких погоджень. Більше ніж 50 дітей з Херсона було відправлено в краснодарський край. Частину людей, які переміщуються на лівий берег, окупанти планують використовувати як живий щит для своїх військових частин, військової техніки”, – заявив Хлань.

Деталі

Радник голови Херсонської ОВА зазначив, що створення “територіальної оборони” з тих, хто залишається в окупованому місті, насправді може бути примусовою мобілізацією чоловіків.

“Я так розумію, це робиться саме для того, щоб налякати людей і змушувати їх переміщатися на лівий берег. Тому що це може бути і примусова мобілізація. І, до речі, не тільки військова, а й трудова мобілізація усіх цивільних людей, які залишаються в окупованому Херсоні. Можливо, в планах окупанта залякування трудовою та військовою мобілізацією тих, хто вирішив дочекатися ЗСУ та залишитися в окупованому Херсоні і в правобережній частині Херсонщини. Саме такою дезінформацією окупанти будуть примушувати людей покинути місто”, – додав Хлань.

Нагадаємо

Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань повідомив, що окупанти покидають правобережну частину Херсонщини, грабуючи музеї та підприємства.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Очільнику Рахункової палати повідомили про підозру

     • 767912 переглядiв