okupanti-nalagodili-na-tot-skhemu-zakupivli-ukrayinskogo-zerna-za-beztsin-tsentr-natssprotivu

окупанти налагодили на ТОТ схему закупівлі українського зерна за безцінь – Центр нацспротиву

 • 114233 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. На тимчасово окупованих територіях росіяни реалізовують корупційну схему закупівлі зерна українських фермерів за безцінь. Про це повідомили на сайті Центру Національного спротиву, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що всі фермери захоплених регіонів мають здавати зерно пшениці ворогу за фіксованою ціною, які в рази нижче ринкових.

Зокрема зерно вищого ґатунку забирають із 9 тис. рублів (3,6 тис. грн) за тонну, а нижчого ґатунку 6,3 тис. рублів(2,56 тис. грн).

При тому що в Україні середня ціна фуражного зерна (нижчий ґатунок) наразі становить 5 тис. грн за тонну.

Такі ціни за тонну на ТОТ працюють лише, якщо фермер має російську реєстрацію бізнесу. Проте більшість фермерів або покинули регіон, або не зареєстрували свій бізнес відповідно до російського законодавства.

Відтак, фермери вимушені реалізовувати своє зерно на “чорному ринку” за 4,5-5 тис. рублів за тонну спекулянтам, які потім здають його окупаційної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖросіяни встановлюють шпигунські програми на телефони українців – Центр спротиву

Тобто працює схема, при якій посередник купує зерно за безцінь й продає окупантам за дорожче, а ті вже продають його далі.

При цьому, окупаційний єдиний зерновий оператор також продає зерно ненабагато дорожче ніж купував “потрібним фірмам” з орбіти колаборантів. А ті вже продають зерно далі за світовими цінами й різниця осідає в кишенях гауляйтерів.

Відтак, ворог фактично забирає зерно в українських фермерів за безцінь, й водночас використовує цю ситуацію аби змусити власників господарств перереєструвати свій бізнес.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 54604 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101156 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 94308 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 75674 переглядiв

    Новини по темі