ukenru
okupanti-na-donbasi-vedut-pidgotovku-masovanogo-vognevogo-urazhennya-obyektiv-oos-rozvidka

Окупанти на Донбасі ведуть підготовку масованого вогневого ураження об’єктів ООС - розвідка

 • 8987 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Російське окупаційне командування посилює можливості для раптового нанесення масованого вогневого ураження об’єктів Об’єднаних сил. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"Російське окупаційне командування посилює можливості для раптового нанесення масованого вогневого ураження об’єктів Об’єднаних сил, у тому числі за рахунок прихованої підготовки до застосування артилерійських підрозділів полкового та бригадного складу з порушенням Мінських угод щодо відведення від лінії розмежування певних видів озброєння", - сказав він.

Так, зокрема, на Волноваському напрямку, на відстані менш як 25 км від лінії розмежування, противником проведено тренування з нанесення раптового вогневого удару реактивним артилерійським дивізіоном 1 окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу, повідомив Гуцуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Донбасі приховують факти розкрадання вибухівки - розвідка

За його словами, таке тренування у районі населеного пункту Міус було проведено з підрозділом РСЗВ БМ-21 "Град" 2-го армійського корпусу окупантів.

"При цьому, в обох випадках для приховування переміщення підрозділів, противником проводились заходи оперативного маскування та протидії повітряній розвідці Об’єднаних сил",- сказав він.

Разом з тим, зазначив речник, через посилення цих заходів заборонявся доступ на певні території і виникла необхідність їх об’їзду, що викликало обурення серед місцевого населення та водіїв вантажівок-зерновозів, які були вимушені долати додатково значні відстані.

Як повідомляв УНН, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у бойовиків на Донбасі загострилися проблеми з психікою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП