okupanti-na-donbasi-shukayut-dezertiriv-i-ne-vipuskayut-cholovikiv-prizovnogo-viku-rozvidka

Окупанти на Донбасі шукають дезертирів і не випускають чоловіків призовного віку - розвідка

 • 8462 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Російська окупаційна адміністрація на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей приховано заборонила виїзд на територію РФ всім чоловікам призивного віку. Про це повідомив речник прес-центру Міністерства оборони України полковник Максим Праута під час брифінгу, передає УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російська окупаційна адміністрація (на Донбасі – ред.) приховано заборонила виїзд на територію РФ всім чоловікам призивного віку, незалежно від їхнього громадянства та обставин, за яких вони опинились на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - зазначив речник.

За його словам, чоловікам призовного віку також заборонили перебувати на лікуванні не за місцем прописки або проживати понад три доби в інших населених пунктах без реєстрації у так званих "правоохоронних органах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минулої доби семеро бойовиків на Донбасі отримали поранення - розвідка

Як пояснив М. Праута, обмеження стосовно чоловіків були введені в ОРДЛО на вимогу російських слідчих та співробітників органів ФСБ РФ, які здійснюють розшук учасників російсько-окупаційних військ, причетних до скоєння правопорушень і самовільного залишення місць служби. Під цим приводом, за його словами, "правоохоронці" проводять комплексні заходи з виявлення осіб, які ухиляються від осіннього призову на військову службу у складі підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ.

Нагадаємо, як повідомляло Міноборони України в четвер, 20 вересня, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей зросла кількість злочинів і правопорушень за участю російських військовослужбовців, зокрема пограбування підприємців і затримання підлітків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині двоє молодиків скоїли моторошне вбивство

     • 18234 переглядiв

    "Газпром" зробив різке піке у рейтингу енергетичних компаній

     • 9898 переглядiв

    З початку доби у зоні ООС зафіксували 4 ворожі обстріли

     • 3842 переглядiв

    В Міноборони повідомили про стан поранених в ООС бійців

     • 7754 переглядiв

    Дефіцит атомного тарифу сягнув майже 14 млрд грн - "Енергоатом"

     • 13633 переглядiв