ukenru
okupanti-na-donbasi-pidirvalis-na-btr-rozvidka

Окупанти на Донбасі підірвались на БТР - розвідка

 • 8879 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні війська на Донбасі провели невдалу ротацію інженерно-саперних військ, що призвело до загибелі російських військових і цивільних внаслідок підриву на мінах. Про це заявив полковник Дмитро Гуцуляк з прес-центру Міністерства оборони України під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Протягом вересня ц.р. у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК ЗС РФ приховано проводилась ротація особового складу інженерних підрозділів. При цьому передача посад російськими офіцерами інженерних служб, у т.ч. технічної документації, карт, схем встановлення та обслуговування мінних полів, проводилась формально і з порушеннями, що вже призвело до підриву на власних мінних полях особового складу противника та цивільного населення", - зазначив речник Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка: бойовики облаштували склад зброї на луганській трикотажній фабриці

За його словами, під час ротації одного з передових підрозділів 1 АК ЗС РФ на власному мінному полі підірвався БТР з особовим складом. Внаслідок інциденту до десяти військовослужбовців були поранені або загинули. Після цього російське окупаційне командування вирішило повернути всі інженерно-саперні підрозділи у пункти постійної дислокації для проведення додаткових занять та інструктажів, тоді як мінні поля окупанти залишили без інженерного спостереження. Це призвело до підриву і загибелі трьох місцевих підлітків.

Нагадаємо, в окупованій Горлівці в результаті підриву на протипіхотній міні загинуло троє дітей віком від 12 до 13 років. Десятирічного хлопчика, який вижив, доставили до місцевої лікарні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП