ukenru
okupanti-bezuspishno-namagayutsya-atakuvati-v-rayoni-izyuma-arestovich

Окупанти безуспішно намагаються атакувати в районі Ізюма – Арестович

 • 118148 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Російські окупанти намагаються атакувати в районі Ізюма на Харківщині, проте просунутися противнику на цьому напрямку не вдається. Про це під час брифінгу повідомив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Якщо пройтися від Київщини до Херсонщини по кордонам, по часовій стрілці, то ми можемо побачити наступне. На Київському, Чернігівському, Сумському напрямку підрозділи Збройних сил України прикривають державний кордон, ознак створення наступальних угруповань противника там не відзначено", - сказав Арестович.

Деталі

За його словами, на Харківщині тривають бої, і Генеральний штаб ЗСУ заявляє про кілька звільнених населених пунктів.

"Так тихенько, тактично, але наступаємо. Головним напрямком зосередження зусиль залишається Ізюмський напрямок. Від Ізюма на Слов'янськ. Там вони зосередили свої війська. Там вони намагаються просуватися, але марно. Їм поки що не вдається, хоча анонсований ними страшний наступ триває вже третю добу", - розповів Арестович.

Арестович зазначив, що так само противник намагався штурмувати сьогодні Рубіжну й Попасну в Луганській області, але був відбитий.

"За деякими даними, які потребують уточнення, понад 130 військовослужбовців рф поранених надійшло в місцеві лікарні на ту територію, яку контролює наразі рф. Що стосується Запорізької області. На Гуляйполівському напрямку противник намагається просуватися, але попри повідомлення про масивний наступ – це не так. Він обережно просувається вперед окремими ротними тактичними групами, це 100 людей з технікою, й потрапляє під удари нашої авіації, артилерії та наземних сил, які ведуть там активну маневрену оборону",- сказав Арестович.

Він зазначив, що Маріуполь тримається, бої тривають в районі "Азовсталі" і в деяких інших районах.

"Противнику нелегко, несе там величезні втрати", - додав Арестович.

Доповнення

Вчора Генштаб повідомляв, що підрозділи окупантів здійснили спробу наступу та ведення штурмових дій південніше Ізюма на Харківщині, але зазнали втрат та вимушено відступили на раніше зайняті позиції.

Українські Національні Новини

Суспільство