oholosheno-pretendentiv-na-zolotyi-hlobus-lidery-za-nominatsiiamy-barbi-oppenheimer-a-takozh-vbyvtsia-kvitkovoho-misiatsia-i-bidolakhy

Оголошено претендентів на "Золотий глобус": лідери за номінаціями "Барбі", "Оппенгеймер", а також "Вбивця квіткового місяця" і "Бідолахи"

 • 27546 переглядiв

"Барбі" і "Оппенгеймер" претендують на перемогу в дев'яти і восьми номінаціях "Золотого глобусу". До числа лідерів також входять "Вбивці квіткового місяця" і "Бідолахи" - по сім номінацій кожна. Переможців оберуть 7 січня 2024 року.

Голлівудська асоціація іноземної преси (HFPA) 11 грудня визначила номінантів кінопремії "Золотий глобус-2024". Уже відомі всі претенденти, а переможців обиратимуть у Лос-Анджелесі 7 січня 2024 року під час 81-ї церемонії нагородження, що пройде в прямому ефірі, пише УНН.

Деталі

Серед лідерів за кількістю номінацій - фільми "Барбі" і "Оппенгеймер", які претендують на перемогу в дев'яти і восьми номінаціях відповідно. До числа лідерів також входять "Вбивці квіткового місяця" і "Бідолахи" - по сім номінацій кожна.

Номінації "Барбі" включають номінування Марго Роббі на найкращу жіночу роль у мюзиклі або комедії, Раяна Гослінга як найкращого актора другого плану і Грету Гервіг як найкращого режисера.

Три композиції з Барбі також номінуються на найкращу оригінальну пісню:

- "Dance The Night" Дуа Ліпи

- "Я просто Кен" Раяна Гослінга 

- "Для чого я був створений?" Біллі Айліш.

Кілліан Мерфі, який зіграв головну роль в "Оппенгеймері" - один із шести претендентів на найкращу чоловічу роль. Фільм також номінований за кінематографічні та касові досягнення - це нова категорія, представлена на церемонії 2024 року, яка покликана забезпечити більше визнання фільмам, популярним у публіки.

Крістофер Нолан номінований на звання найкращого режисера, а Емілі Блант номінована за роль другого плану у фільмі.

Серед акторських номінантів також Емма Стоун, Леонардо Ді Капріо, Бредлі Купер, Да'Вайн Джой Рендольф та інші.

Про премію

"Золотий глобус" — американська кінопремія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за кіно- і телефільми. Група, яка номінує і голосує за нагороди, налічує понад 300 осіб з різних галузей з усього світу. Вручення "Золотого глобуса" розпочинає сезон різних нагород кіно- і телеіндустрії, який зазвичай завершується церемонією нагородження "Оскар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Барбі" та "Опенгеймер" потрапили до добірки найкращих фільмів 2023 року: хто ще в топі за версією AFI

Анастасія Рябоконь

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Моравецького не отримав вотуму довіри у Сеймі Польщі

     • 29427 переглядiв