ohlianuv-ulamky-rosiiskykh-raket-ta-bpla-otsinyv-profesionalizm-ekspertiv-posol-izrailiu-v-ukraini-vidvidav-kndise

Оглянув уламки російських ракет та БПЛА, оцінив професіоналізм експертів: посол Ізраїлю в Україні відвідав КНДІСЕ

 • 29313 переглядiв

Посол Ізраїлю в Україні Бродський відвідав Київський інститут судових експертиз, де оглянув уламки російських ракет та БПЛА

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський на власні очі зміг побачити уламки російських ракет та безпілотників. А також високо оцінив роботу експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Деталі візиту ізраїльського дипломата до цієї установи повідомив директор КНДІСЕ Олександр Рувін, пише УНН.

"Продемонстрував пану послу частини й уламки російських ракет і БПЛА, які досліджуються експертами КНДІСЕ. Наше завдання – ідентифікація зброї, вивчення її технічних характеристик та складових частин", - зазначив Рувін.

Також, за його словами, ішлося про експертизу документів, комп’ютерно-технічні експертизи. Зокрема, десятки телефонів російських окупантів. Рувін розповів Бродському, що гаджети надходять в непридатному для використання стані. Але експерти все одно зчитують із них всю необхідну інформацію та передають дані правоохоронним органам.

Ще один напрямок роботи експертів, з яким ознайомився посол Ізраїлю, це ідентифікація російських військових злочинців. "Важливим напрямом є ідентифікація особи за ознаками зовнішності (портретна експертиза). Такі дослідження проводяться для встановлення осіб російських військових, які вчиняли злочини в Україні. Окрім того, виконуємо портретні дослідження для верифікації осіб українських військовополонених та подальшої роботи щодо повернення наших захисників і захисниць на територію України", - додав Рувін.

Підкреслив, що всупереч викликам сьогодення експерти КНДІСЕ виконують усі види криміналістичних, економічних, інженерно-технічних і товарознавчих видів досліджень, загалом – понад 95 напрямів.

Міхаель Бродський особисто поспілкувався з експертами на робочих місцях і наголосив, що співпраця з Україною в галузі судової експертизи дуже актуальна.

"Робота Інституту та рівень професіоналізму ваших спеціалістів вражають. Експертна діяльність була важливою завжди, але в умовах війни те, що роблять експерти – неоціненно. Це слугуватиме Україні багато років. Бажаю лише наснаги та подальшого професійного розвитку! Нам важливо обмінюватися досвідом. У вас він унікальний, тому Ізраїлю буде цікаво його вивчати. Ми повинні триматися разом, оскільки у нас дуже схожа доля. На жаль, ми переживаємо складні виклики та непростий період історії. Водночас я впевнений, що все буде добре, ми переможемо!" – поділився враження ми від візиту до КНДІСЕ Міхаель Бродський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти КНДІСЕ вже досліджують чорні "Шахеди", якими ворог нещодавно атакував Україну - Рувін

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі