ukenru
ofitsiyniy-rinok-gorilki-schorichno-skorochuyetsya-na-20

Офіційний ринок горілки щорічно скорочується на 20%

 • 11103 переглядiв

КИЇВ. 1 октярбя. УНН. Офіційний ринок горілки щорічно скорочується в розмірах на 20% (у 2017 році падіння трохи сповільнилося до 12,98%). Кабмін, ДФС і МВС, при цьому, ігнорують проблему контрафакту. З цієї причини все більше легальних українських виробники роблять ставки на ринки зарубіжжя. Про це повідомляє Агенство стратегічних досліджень, передає УНН.

"І мова вже йде не просто про експортні поставки, а й про перенесення туди (в інші країни, - ред.) своїх виробничих потужностей. Особливо цікава вітчизняним "горілчаникам" сусідня Білорусь, яка має сировину (спирт), який за якістю можна порівняти з українським", - отмачают аналітики.

Крім того, за даними Агенції, за рахунок подорожчання горілки, у фінансовому вираженні "горілчані королі" все одно виграли в обсязі продажів. Цей показник в 2017 виріс порівняно з роком раніше майже на півмільярда гривень - 465 мільйона грн або 8,8% в процентному відношенні.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за оцінками екпертів, ринок українського алкоголю чекає подальша тінізація. Пов'язано це з наміром уряду в черговий раз підвищити акцизи на спиртне.

Українські Національні Новини

Економіка