ofitsiyni-osobi-ssha-vvazhayut-maloymovirnim-scho-putin-zastosuye-yadernu-zbroyu-v-ukrayini-ale-zagroza-pidvischilasya

Офіційні особи США вважають малоймовірним, що путін застосує ядерну зброю в Україні, але загроза "підвищилася"

 • 306606 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Офіційні особи США вважають, що ймовірність того, що путін застосує тактичну ядерну зброю у війні в Україні, можливо, є найвищою з моменту вторгнення росії в лютому, але все ще малоймовірна, повідомили CNN кілька офіційних осіб, знайомих з останніми розвідданими, передає УНН.

Деталі

Розвідувальна спільнота уважно стежить за будь-якими ознаками того, що путінські розрахунки змінилися після того, як минулого тижня російський президент посилив свої погрози застосувати ядерну зброю.

Згідно з численними джерелами, загроза, безумовно, "підвищена" порівняно з попереднім роком. В останні місяці США приватно застерігали росію від такого катастрофічного кроку.

Але поки що немає жодних ознак того, що росія найближчим часом планує таке застосування, і "загальна оцінка не змінилася", повідомило джерело, знайоме з розвідкою.

Декілька представників міністерства оборони США, які також заявили, що наразі не бачать жодних ознак того, що росія переміщує ядерну зброю, заявили, що, на їхню думку, цілком імовірно, що США зможуть виявити переміщення навіть тактичних боєголовок меншого розміру.

Загальна думка всередині уряду США полягає в тому, що загроза вища, ніж раніше, заснована насамперед на риториці путіна та аналізі його мислення на тлі втрат росії в Україні, а не на будь-яких достовірних даних про те, що росія більш серйозно зважує ядерний варіант, згідно з двома джерелами, знайомі з розвідкою.

Доповнення

Офіційні особи США вважають, що путін вдасться до ядерної зброї лише в тому випадку, якщо виникне загроза його власному становищу або якщо він відчує екзистенційну загрозу для самої росії.

Деякі російські військові аналітики вважають, що наказ путіна про мобілізацію може насправді зменшити короткостроковий ризик того, що він застосує ядерну зброю на полі бою, бо це продовжить здатність вести війну із застосуванням звичайних озброєнь.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Мелітопольському районі повідомляють про "бавовну"

     • 149008 переглядiв