ukenru
ofis-prezidenta-planuye-vidibrati-u-kiyan-pravo-na-samovryaduvannya-zmi

Офіс Президента планує відібрати у киян право на самоврядування - ЗМІ

 • 5765 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Офіс Президента планує відібрати у киян законне право на самоврядування і призначити в керівництво містом людини, підконтрольного Банковій. Про це говориться в статті, опублікованій на сайті видання " Деловая столица ".

"Новий глава президентської адміністрації (тепер званої Офісом президента) Андрій Богдан почав активно лобіювати призначення глави КМДА зверху, не питаючи думки киян - за старою схемою Януковича", - пише видання.

На думку "Ділової столиці", спроби нової адміністрації скористатися старою схемою цілком очікувано викликали бурю обурення серед киян, яких таким чином фактично позбавляють можливості управляти своїм містом.

"Дане рішення, якщо воно все-таки буде прийнято, буде означати відкат демократії в Україні до часів Януковича, Пшонки та інших одіозних діячів" сім'ї ". Така перспектива дуже контрастує з деклараціями нової команди про оновлення влади, демократії, прозорості, і змушує задуматися про те, що нова адміністрація прагне до авторитаризму і тотального контролю над жителями столиці ", - йдеться в публікації.

Варто відзначити, що нинішній обраний киянами міський голова столиці Віталій Кличко також назвав нав'язування киянам глави КМДА зверху - незаконним. Крім того, він розповів, що Офіс президента незаконно нав'язує йому самому "смотрящих" - гендиректора "1 + 1" Олександра Ткаченка і скандального забудовника, раніше звільненого з київської адміністрації за корупцію Андрія Вавріша.

Фахівці, йдеться в статті, вже почали пропонувати різні способи захисту місцевого самоврядування в Києві. В основному захистити право киян управляти своїм містом фахівці пропонують двома способами.

"По-перше, юристи стверджують, що можливе призначення суперечить законодавству, а саме рішенням КС. І тому Віталію Кличку рекомендують захищати самоврядування в суді. По-друге, деякі радять йти ще далі і боротися за скасування КМДА як рудиментарного органу, а замість державної адміністрації засновувати виконкоми при Київраді ", - підсумували в виданні.

Українські Національні Новини

Політика