ukenru
ofis-ombudsmena-stan-zdorovya-uvyaznenogo-u-rf-klikha-kritichno-pogirshuyetsya

Офіс Омбудсмена: стан здоров'я ув'язненого у РФ Клиха критично погіршується

 • 11972 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН.  Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова попросила Омбудсмена РФ Тетяну Москалькову посприяти незалежному медичному огляду засудженого у Росії Станіслава Клиха українськими чи іноземними лікарями, як і терміновому звільненню Клиха з гуманітарних підстав. Про це УНН повідомили у прес-службі офісу Омбудсмена.

Вказано, що український Омбудсмен отримала інформацію про те, що "стан фізичного та психічного здоров’я громадянина України Станіслава Клиха, засудженого у Російській Федерації, критично погіршується".

"У зв’язку з цим, Людмила Денісова звернулась до Омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової з проханням посприяти проведенню незалежного медичного огляду засудженого українськими чи іноземними лікарями. А також, посприяти терміновому звільненню Станіслава Клиха з гуманітарних підстав", - йдеться у повідомленні.

В офісі Омбудсмена нагадали, що Станіслав Клих відбуває покарання у Челябінській області. Російський суд засудив його до 20 років колонії за звинуваченням нібито в участі у Чеченській війні проти армії РФ на стороні президента Ічкерії Дудаєва.

Як повідомляв УНН, засуджений в Росії українець Станіслав Клих написав листа російському кореспонденту видання "Нова газета", в якому розповів про своє перебування у в'язниці.

Нагадаємо, Омбудсмен РФ пообіцяла невдовзі відвідати ув'язненого Балуха у Криму.

Українські Національні Новини

Політика