ukenru
ofis-ombudsmena-noviy-obmin-utrimuvanimi-mozhe-vidbutisya-shvidshe-nizh-minuliy

Офіс Омбудсмена: новий обмін утримуваними може відбутися швидше, ніж минулий

 • 11450 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Новий обмін утримуваними особами для звільнення українців, які досі перебувають у полоні на Донбасі, може відбутися набагато швидше, ніж минулого разу. Так представник Уповноваженого ВР з прав людини Михайло Чаплига в ефірі "5 каналу" прокоментував перспективи обміну, передає УНН.

"Вже зроблено дуже багато політичних заяв, як на рівні "нормандської четвірки", так і на рівні президентів. І ми почули відповідні заяви від пана Медведчука, який також озвучував певні формули. Тут є дві позиції: обмін може бути здійснений простіше, тому що вже є відпрацьовані механізми і верифікації, і впевненість у тому, що люди не хочуть, наприклад, бути переміщеними на непідконтрольну територію, і як це робити на лінії зіткнення. Є вже відпрацьовані механізми так званої "юридичної чистки". Тепер мова лише, скажімо так, про політичне рішення щодо того, коли і за якою формулою це робити. І в разі прийняття такого рішення далі буде все швидше, ніж минулого разу", - сказав М.Чаплига.

При цьому він зауважив, що "з іншого боку, пан Медведчук в одному з інтерв'ю напередодні сказав, що очікує, що політичні переговори будуть досить складними, і це вселяє певні остороги".

Нагадаємо, контактна група з обміну планує зустріч у Мінську 18 січня для уточнення нових списків.

Як повідомляв УНН, 27 грудня 2017 року відбувся обмін для звільнення українських заручників на Донбасі. З полону звільнили 74 заручників.

Українські Національні Новини

Політика