odyn-shakhtar-zahynuv-vnaslidok-proryvu-truboprovodu-na-vuhilnii-shakhti-sobeskoho-v-polshchi

Один шахтар загинув внаслідок прориву трубопроводу на вугільній шахті Собеського в Польщі

 • 27938 переглядiв

Аварія на вугільній шахті ім. Собеського в Явожно, Польща, спричинена проривом трубопроводу на глибині 500 м, призвела до загибелі щонайменше одного шахтаря і поранення п'ятьох інших; рятувальні роботи тривають.

На півдні Польщі у вугільній шахті імені Собеського, що в місті Явожно, сталася аварія. Загинув щонайменше один гірник. Про це пише PAP, передає УНН.

Деталі

Аварія на шахті в Явожному сталась на глибині 500 метрів близько 15:45 за місцевим часом. За попередніми даними, причиною став неконтрольований прорив трубопроводу, який заповнювали водою.

Усього в аварії постраждало шість людей, з них п'ять працівників шахти імені Собеського та один працівник сторонньої компанії

повідомив Марцін Маслак, речник компанії-власника шахти Tauron Wydobycie.

Він уточнив, що трьох працівників шахти вже підняли на поверхню. Двох постраждалих доставили до лікарні, у третього констатували смерть. Ще двоє залишаються в шахті й не виходять на зв'язок.

Триває рятувальна операція. Компанія надає психологічну допомогу співробітникам і сім'ям загиблих

запевнив представник Tauron Wydobycie.

На трагедію відреагували президент та прем’єр Польщі, які висловили свої співчуття.

Вище гірниче управління в Катовіце спершу повідомляло про чотирьох загиблих у результаті аварії.

Контекст

Tauron Wydobycie є третьою найбільшою гірничодобувною компанією за обсягами видобутку вугілля в Польщі. На трьох шахтах компанії працює понад 6300 людей.

Згідно з офіційними даними, з початку року в Польщі в результаті нещасних випадків на шахтах загинуло 11 людей, а минулого року зафіксували 36 нещасних випадків на шахтах зі смертельними наслідками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії застрягли сорок людей, які будували гірський тунель в Гімалаях

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі