ukenru
odnochasno-z-notr-damom-zgorila-mechet-na-khramoviy-gori-v-yerusalimi

Одночасно з Нотр-Дамом горіла мечеть на Храмовій горі в Єрусалимі

 • 16582 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У знаменитому комплексі мечеті Аль-Акса в Єрусалимі спалахнула пожежа в той же час, коли полум'я охопило собор Паризької Богоматері, передає УНН, посилаючись на Newsweel.

Так, численні користувачі соцмереж поширили кадри з димом і вогнем, що сходять з даху будівлі, відомої як молитовна кімната Марвану або стайня Соломона.

Агентство новин Палестини, офіційне відділення Палестинської національної адміністрації в понеділок заявило, що "пожежа спалахнула в кімнаті охоронця за дахом молитовної кімнати Марвану, і пожежна команда Ісламського вакфа успішно впоралася з цим питанням".

Молитовна кімната Марвану розташована у південно-східного кута Храмової гори, відомої мусульманам як Харам аш-Шаріф.

За інформацією ЗМІ, в результаті пожежі ніхто не постраждав.

Нагадуємо, в Парижі ввечері 15 квітня почалася пожежа в соборі Нотр-Дам. У будівлі обрушився шпиль і покрівля, існувала загроза його повного руйнування; тільки через чотири години після початку пожежі влада повідомила, що інтенсивність вогню зменшилася і що каркас будівлі вдасться зберегти. В гасінні загоряння брали участь 400 пожежників, як мінімум один з них серйозно постраждав. Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що собор Паризької Богоматері буде відновлений.

طواقم الإطفاء تخمد حريقا اندلع على سطح المصلى المرواني في المسجد الأقصى. pic.twitter.com/eMb59JGrsa

- شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) 15 квітня 2019 р.

Українські Національні Новини

Новини Світу