ukenru
odin-iz-kiyivskikh-vokzaliv-planuyut-peredati-u-kontsesiyu

Один із київських вокзалів планують передати у концесію

 • 10298 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. АТ "Укрзалізниця" планує передати Дарницький вокзал у Києві у концесію для його добудови. Про це УНН повідомили у пресслужбі компанії.

"Укрзалізниця планує передати в концесію залізничний вокзал на станції Дарниця в Києві. Він один із перших у переліку об’єктів, для розвитку яких планується залучити інвесторів на умовах державно-приватного партнерства", - цитує пресслужба голову правління АТ Євгена Кравцова.

За його словами, завдяки залученню приватного капіталу планується добудувати цей об’єкт та зробити з нього на лівому березі Києва сучасний вокзал з торгово-розважальними площами.

В УЗ вказали, що перша черга будівництва пасажирського вокзального комплексу на станції Дарниця в Києві була завершена в січні 2007 року. Незавершеним залишається будівництво головної будівлі вокзалу з центральним тунелем (побудований залізобетонний каркас на сім поверхів, тунель без оздоблення та інженерних мереж), відкритої автостоянки з підземним паркінгом, головного перону та зовнішніх мереж водопостачання й водовідведення.

Нагадаємо, Президент хоче до середини наступного року затвердити перелік об’єктів концесії.

Як повідомляв УНН, закон про концесію ухвалили у жовтні.

Українські Національні Новини

Економіка