ukenru
odeskiy-aeroport-i-naybilshiy-promrinok-pivdnya-ukrayini-chastkovo-peretvorilisya-na-ozera-pislya-silnoyi-zlivi

Одеський аеропорт і найбільший промринок півдня України частково перетворилися на озера після сильної зливи

 • 22239 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Сильна злива, що накрила Одесу і прилеглі населені пункти у ніч на 22 липня, торкнулася знаменитого промринку "7-й кілометр" і міжнародний аеропорт "Одеса". На промринку дощ затопив частину павільйонів і кілька автомобілів, утворивши мілке озеро. З раннього ранку там працюють помпи, які відкачують воду, передає УНН.

Невелика водойма утворилася і на новому пероні біля нового терміналу міжнародного аеропорту "Одеса". У даний час служби аеропорту проводять роботи по осушенню. Очікується, що перон знову зможе відновити повноцінну роботу вже до вечора четверга. Поки ж аеропорт використовує стоянки для літаків, які знаходяться на сухій частині поруч з терміналом. Через негоду одразу три рейси не змогли сісти в Одесі і пішли на запасні аеродроми.

Нагадаємо, що 16 липня відбулося урочисте відкриття нової злітно-посадкової смуги аеропорту. Представники підприємства при цьому заявляли, що тепер він став всепогодним.

На сайті avianewscom повідомляють, що система зливової каналізації аеропорту просто не розрахована на роботу з таким небувалим навантаженням.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від avianews.com (@avianewscom)

У ніч на 22 липня на Одесу обрушилася сильна злива, яка йшла з півночі до раннього ранку. Вона затопила вулиці, під'їзди будинків, повалила дерева та змусила літаки змінити курс. Стало відомо, що в результаті стихії на вулиці Композитора Ніщинського обвалилася стіна будівлі. Уламки впали на чотири поруч припарковані автомобілі, жертв немає. Стихія призвела до того, що Аркадійський пляж і прибережна акваторія виявилися залитими фекальними водами, потужний каналізаційний потік, який пішов у море, забрав ще й тонни піску з пляжів, змив частину асфальту і тротуарної плитки.

За даними ДСНС, жертв у результаті стихії немає.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса