ukenru
odeska-deputatka-rozpovila-pro-borotbu-zi-skandalnimi-zabudovnikami

Одеська депутатка розповіла про боротьбу зі скандальними забудовниками

 • 12855 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Проблему зі скандальними житловими забудовами в Одесі потрібно розв’язувати у судовому порядку, щоб зупинити "кулуарні" домовленості у депутатській комісії з земельних питань, яка не зважає на корисні для одеситів ініціативи, а лише підтримує лобі забудовників. Про це УНН розповіла депутатка Одеської міськради Ольга Квасніцька.

"Нам треба йти до суду, бо тут же питання не тільки "Графу" (ЖК "Граф" литовського забудовника Гердаса Дубріцкаса – ред.), а й "Варди Плюс", наприклад, де зараз активісти у судах вже над цим працюють", – зазначила вона.

Квасніцька також розповіла, що за три роки жодне її звернення до Олега Бриндака, як голови земельної комісії щодо зняття питань про видачу землі скандальним забудовникам під будівництво об’єктів, які не є інфраструктурно цінними для Одеси, не було розглянуте.

"Це як голос у пустелі: ти говориш, просиш, пишеш звернення, але їх ігнорують, коли Бриндак і "Доверяй Делам" (депутатська фракція – ред.) вирішили віддати цю землю. Звичайно, вони ухвалили, зокрема, і це рішення (передача чергових земельних ділянок під будівництво багатоквартирного житлового комплексу для литовського бізнесмена Гердаса Дубріцкаса) поспіхом, вони поспішають, бо це – остання сесія міської ради. Але вона не перша і не остання, яка є скандальною. За три роки мого депутатства все, що ми намагалися зробити для людей – земельна комісія нас не чула. Всі ініціативи, які були корисні для одеситів, а не для лобі забудовників – вони не беруться до уваги", – наголосила депутатка.

Також Квасніцька обурена закритістю й непрозорістю рішень, які ухвалюють члени депутатської земельної комісії в Одеській міській раді.

"Земельна комісія ховається від нас. Коли була комісія – мені навіть не повідомили, інформація постійно закрита, вони потім в онлайн-режимі виставляють тільки те, що вони домовилися кулуарно. Трансляція – це не те, що насправді там відбувається. Там у них все завчасно і кулуарно вирішується", – повідомила Квасніцька.

Нагадаємо, раніше УНН писав, що за результатами щорічного дослідження корупції у будівельній галузі України рейтинг 2020 року очолили міста Київ і Одеса. Про складну ситуацію з незаконним отриманням невідповідних дозвільних документів на будівництво в Одесі, де рівень корупції у будівельній галузі виріс більше ніж удвічі, свідчать останні резонансні події з побудовою в історичному центрі міста ЖК "Граф на Катерининській" компанією "Экодом-2", яка належить литовському забудовнику Гердасу Дубріцкасу.

При цьому, не зважаючи на низку скандалів, пов’язаних із діяльністю литовської будівельної групи HANNER, що стосуються подвійного перепродажу квартир, порушення вимог етажності та містобудівних умов, відсутності необхідної дозвільної документації, у вересні члени депутатської земельної комісії Одеської міськради погодили передачу чергових земельних ділянок під будівництво багатоквартирного житлового комплексу для литовського бізнесмена Гердаса Дубріцкаса.

Українські Національні Новини

Політика