ukenru
odesiti-obgovorili-perevagi-i-nedoliki-inklyuzivnogo-plyazhu-trukhanova

Одесити обговорили переваги і недоліки інклюзивного пляжу Труханова

 • 24803 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. На вихідних в Одесі урочисто відкрився пляж, призначений для людей з обмеженими можливостями. Об'єкт, що став предметом гордості міської влади, став однією з головних тем обговорення серед городян, повідомляє УНН.

Деталі 

Інвестором будівництва пляжу є меценат Юрій Дегас. Як підкреслив під час відкриття міський голова Геннадій Труханов, облаштування пляжу проводилося у взаємодії з громадськими організаціями людей з інвалідністю, структурними підрозділами мерії.

"Тут все продумано до дрібниць. Цей пляж - перша ластівка в Одесі, і я можу запевнити, що не остання", - сказав Труханов.

Це вже другий пляж для людей з обмеженими можливостями в Одесі. Перший - створений ще в кінці нульових, знаходиться на 11-ій станції Великого Фонтану. Як зазначає депутат міської ради Лілія Леонідова, новий пляж не в приклад краще за попередній, але тільки тому, що "там не докладалася рука чиновника".

"Пляж на Дельфіні зроблений за рахунок грошей бізнесу, тому виконаний набагато якісніше і більш продумано", - каже Лілія Леонідова.

Однак не всім одеситам припав до душі новий проект. Тему бурхливо обговорили в соцмережі.

"Схоже на гетто для "не таких" людей. Але з іншого боку, це Україна, де немає взагалі нічого для людей з інвалідністю", - висловив свою думку в пості Facebook Антон Бочаров.

"Мало того, що цей пляж можливий тільки для тих, хто має доступ до особистого авто. Але навіть доїхавши до стоянки на Дельфіні (і заплативши за це на шлагбаумі трохи вище), візочнику доведеться пересісти з авто в електромобіль (візок завантажити в його багажник), через трасу Здоров'я переїхати до пляжу, там знову пересісти на візок, і тільки тоді потрапити на пляж. Мінімум 4 пересадки в один бік і 4 в інший", - пише медіаменеджер Дмитро Птяшко.

Серед людей, які обговорюють новостворений пляж, чимало тих, хто вважає об'єкт - піаром Труханова.

"Труханов випендрився. Нічого не робить для міста. Знищив набережну забудовами. Показушник", - пише Олена Радович.

Місце, де розташований інклюзивний пляж раніше було непридатне для відпочинку - воду від підпірної стінки відділяла гряда каменів. Пляж зараз обладнаний спеціальним ліфтом, пандусами для спуску, тактильної плиткою, трьома видами тапчанів. На території, яка займає 4,5 тис. м. кв., встановлено туалети, адаптовані для людей з обмеженими можливостями, роздягальні та медичний пункт. Облаштований дерев'яний настил, який займає більшу частину пляжу. На пляжі розмістилися два дитячі майданчики, один з яких інклюзивний, а також зона для занять спортом.

Доповнення

У травні мер Одеси Геннадій Труханов розпорядився підготувати пляжі до курортного сезону і адаптувати їх для людей з інвалідністю. Одесити показали як виглядають інші інклюзивні пляжі.

Українські Національні Новини

Суспільство