ukenru
ocholiv-narodnu-militsiyu-balakliyi-kolaborantu-povidomili-pro-pidozru

Очолив "народну міліцію Балаклії": колаборанту повідомили про підозру

 • 143138 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру "начальнику народної міліції" у Балаклії Харкіської області. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"За матеріалами слідства, 48-річний балаклієць вступив у злочинну змову з представниками російсько-окупаційних військ і проголосив себе "начальником" створеного ворогом незаконного правоохоронного органу - так званої "народної міліції Балаклії", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними СБУ, з квітня до вересня 2022 року колаборант виконував в інтересах окупантів цілий набір протиправних обов'язків: приймав на службу інших осіб, керував службовою діяльністю працівників, організовував на об’єктах критичної інфраструктури спільні чергування з представниками окупаційних військ.

Встановлено, що у вересні колаборант втік до окупованого на той час Куп'янська, де згодом його і затримали українські правоохоронці.

Службове посвідчення, яке йому видали окупанти, було дійсне лише до кінця цього року.

Дії "начальника поліції" кваліфікували за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Колаборанту повідомлено про підозру. Йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо

Станом на 15 вересня на деокупованих територіях Харківської області було затримано 16 колаборантів. 

Українські Національні Новини

Війна