ukenru
ochilniki-parlamentu-ta-uryadu-privitali-ukrayintsiv-z-dnem-konstitutsiyi

Очільники парламенту та уряду привітали українців з Днем Конституції

 • 10882 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітали українців з днем Конституції, передає УНН.

"Сьогодні відзначаємо 23-річчя вже сучасної Конституції. Саме час закріпити децентралізацію в Основному Законі держави. Впевнений, це дасть поштовх подальшому розвитку нашої країни. Зміцнення демократичної і соціальної держави, забезпечення прав людини і гідного для неї життя – цінності нашого суспільства, закладені в Конституції. І кожне наше рішення базується саме на цих пріоритетах. З Днем Конституції України!", - написав Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

Він також навів пункт із першого розділу Конституції УНР 1918 року.

Вітання Парубія ж з’явилось в п’ятницю на сайті парламенту. 

"Дорогі українці! Щиро вітаю вас із Днем Конституції України", - написав голова ВР.

Він нагадав, що 28 червня відзначається 23-тю річницю Конституції, водночас зауваживши, що "український конституціоналізм налічує понад триста років, ведучи свою історію від Конституції гетьмана Пилипа Орлика, що мала назву "Договори і постановлення прав і вольностей Війська Запорозького".

"Саме у цій традиції – справедливості і права – формувалася і гартувалася українська європейська нація. Наш Основний Закон – це правовий фундамент життя та розвитку Української держави і Народу. У цей день моя особлива вдячність справжнім захисникам Конституції України – мужнім українським воїнам. Дякую вам, бійці, що можемо святкувати 23-тю річницю Конституції у вільній, незалежній, європейській країні. Із Днем Конституції!", - додав він.

Як повідомляв УНН, в Україні сьогодні, 28 червня, відзначають державне свято - День Конституції - 23-ю річницю з моменту набуття чинності Конституції держави.

Українські Національні Новини

Політика