ukenru
ochilnik-pentagonu-ne-pobachiv-u-v-putina-pragnennya-do-zblizhennya-z-ssha

Очільник Пентагону не побачив у В.Путіна прагнення до зближення з США

 • 7911 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Очільник Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що не бачить з боку Росії прагнення вибудовувати конструктивну взаємодію з Вашингтоном, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"На сьогодні я не бачу ніяких ознак того, що (президент РФ Володимир - ред.) Путін прагне до добрих стосунків з нами", - заявив він.

Це не означає, що досягти цього неможливо, якщо шукати ті теми, за якими можлива "спільність поглядів", додав американський міністр оборони.

"Однак наразі він вибрав суперництво, вирішив бути нашим стратегічним суперником, і нам доведеться займатися цією проблемою", - додав Дж.Меттіс.

Міністр оборони США також попередив про небезпеку повернення до суперництва між великими державами в умовах, коли такі країни, як Росія і Китай, поводяться дедалі агресивніше у військовому плані і ставлять під загрозу глобальну систему міжнародної безпеки.

"І Росія, і Китай протистоять ключовим аспектам міжнародного порядку, настільки ретельно вибудуваного після завершення Другої світової війни", - сказав він.

Нагадаємо, Дж.Меттіс заявив, що військового співробітництва між США і РФ зараз бути не може.

Українські Національні Новини

Новини Світу