ukenru
ochilnik-magate-pryamuye-na-zaporizku-aes

Очільник МАГАТЕ прибув на Запорізьку АЕС

 • 295307 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі в середу прибув на Запорізьку АЕС, повідомляє НАЕК "Енергоатом", пише УНН.

Цитата

"Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі прибув на Запорізьку АЕС. Це другий візит керівника МАГАТЕ на найбільшу в Україні та Європі атомну станцію, відтоді як її окупували рашисти", - повідомляє Енергоатом.

Деталі

Цього разу, як вказано, Рафаель Гроссі планує побачити, як змінилася ситуація на ЗАЕС, поспілкуватися з атомниками, які її експлуатують, а також виступить гарантом ротації членів постійної місії Агентства, яка працює на Запорізькій АЕС із вересня 2022 року.

Reuters вказує, що представник МАГАТЕ підтвердив, що Гроссі прямує на станцію. Він сказав, що Гроссі перебуває у Запорізькій області, але відмовився повідомити, де саме. Він поділився фотографією, на якій Гроссі у бронежилеті стоїть біля броньованої машини ООН на узбіччі дороги.

Гроссі сказав у вівторок, що його спроба укласти угоду щодо захисту атомної станції все ще жива, і що він коригує пропозиції, щоб добитися прориву.

Голова МАГАТЕ, який зустрічався у понеділок із Президентом Володимиром Зеленським, охарактеризував ситуацію на АЕС як «дуже небезпечну» і дуже нестабільну.

Додамо

МАГАТЕ розмістило своїх власних спостерігачів на Запорізькій АЕС з минулого року.

Українські Національні Новини

Політика