ukenru
obvinuvalniy-akt-schodo-eks-podatkivtsiv-i-pomichnika-nardepa-yaki-zavolodili-66-mln-grn-peredaniy-v-sud-gpu

Обвинувальний акт щодо екс-податківців і помічника нардепа, які заволоділи 66 млн грн, переданий в суд - ГПУ

 • 10242 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох екс-високопосадовців Державної фіскальної служби України, та діючого помічника народного депутата, яких підозрюють у шахрайстві на суму 66 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє ГПУ, передає УНН.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою трьох шахраїв, двоє з яких колишні високопосадовці Державної фіскальної служби України, та один з них нині діючий помічник народного депутата України, які злочинним шляхом заволоділи грошовими коштами представника одного з товариств з обмеженою відповідальністю в сумі 66 млн грн, за нібито вирішення питання щодо сприяння підприємству, інтереси якого представляє потерпілий, у відшкодуванні з державного бюджету податку на додану вартість",- йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що обвинувачені запевнили представника підприємства, що для вирішення питання про відшкодування товариству ПДВ сформованого у 2016 році у розмірі близько 300 млн грн з держбюджету, необхідно сплатити їм 66 млн грн у 2 етапи, шляхом поміщення їх до депозитної скриньки відкритої в банківській установі на ім’я одного з обвинувачених.

"При цьому запевнили, що частина вказаної суми грошових коштів ними буде передана службовим особам Офісу великих платників податків ДФС України та Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС України, які у свою чергу, в силу наділених службових повноважень не чинитимуть перешкод для відшкодування ПДВ підприємству", - додали у ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-заступнику голови Нацполіції Хмельниччини оголосили підозру в шахрайстві

Їх дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (замах на злочин, шахрайство) КК України, а обвинувальний акт направлено на розгляд Голосіївського районного суду Києва. Обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП