obsye-zafiksuvala-porushennya-i-viyskovu-tekhniku-na-dilyantsi-rozvedennya-u-rayoni-petrivskogo

ОБСЄ зафіксувала порушення і військову техніку на ділянці розведення у районі Петрівського

 • 14626 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала порушення режиму припинення вогню, військову присутність і присутність військового типу на ділянці розведення у районі Петрівського. Про це йдеться у щоденному звіті СММ ОБСЄ, передає УНН.

"29 жовтня, патрулюючи орієнтовно за 2 км на північ від Петрівського, спостерігачі чули постріли та черги зі стрілецької зброї приблизно за 2–4 км на південний захід (за оцінкою, у межах ділянки розведення). Здійснюючи спостереження з цієї ж позиції та приблизно за 2 км на північний схід від н. п. Богданівка (підконтрольний урядові, 41 км на південний захід від Донецька), команди Місії чули 42 постріли та черги зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета, а також 8 вибухів невизначеного походження (усі, за оцінкою, поза ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю)", - повідомили у місії.

У ОБСЄ також повідомили, що 28 жовтня на ділянці розведення у районі Петрівського БПЛА СММ малого радіуса дії зафіксував 5 осіб "за оцінкою, членів збройних формувань" і бойову броньовану машину типу БМП у південно-східній частині ділянки розведення. Того ж дня інший БПЛА СММ малого радіуса дії знову зафіксував великокаліберний кулемет, що "за оцінкою, належав збройним формуванням", поблизу східного краю ділянки розведення.

Як повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський сьогодні заявив, що Україна планує почати розведення у Петрівському на Донбасі 4 листопада за умови, якщо протягом тижня там зберігатиметься тиша.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У ВР безкоштовно вакцинують нардепів від дифтерії

     • 14104 переглядiв

    В ЄС назвали очікування від "Північного потоку-2"

     • 11478 переглядiв

    NASA назвало склад нового екіпажу на МКС

     • 17224 переглядiв