ukenru
obsye-vtratila-bezpilotnik-na-okupovaniy-teritoriyi-donetskoyi-oblasti

ОБСЄ втратила безпілотник на окупованій території Донецької області

 • 9304 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ втратила безпілотник далекого радіуса дії на окупованій території Донецької області поблизу лінії зіткнення. Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яке було опубліковано ввечері 28 червня, передає УНН.

"Увечері 27 червня, пролітаючи в районі н. п. Заїченко (непідконтрольний урядові, 93 км на південь від Донецька), безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії почав швидко втрачати потужність і висоту (після того як температура двигуна літального апарата досягла високого значення)", - йдеться у повідомленні.

Намагаючись здійснити контрольоване приземлення БПЛА за межами житлових районів, о 23:22 команда Місії втратила зв’язок із літальним апаратом.

Як вважає СММ, БПЛА зник невдовзі після 23:22 у районі на південь від н. п. Верхньошироківське (кол. Октябр; непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька), приблизно за 2 км на схід від лінії зіткнення. В місії додали, що поки що робити висновки щодо причин інциденту зарано. СММ наразі вживає заходів для встановлення місцеположення свого БПЛА.

Нагадаємо, ввечері 27 червня СЦКК звинуватила бойовиків у глушіння безпілотника ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП