ukenru
obsye-vidmovili-u-dostupi-do-skladiv-z-rosiyskoyu-gumdopomogoyu

ОБСЄ відмовили у доступі до складів з російською "гумдопомогою" у Луганську

 • 11221 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Луганську відмовили у доступі до двох складських комплексів, куди в'їхали вантажівки з російського "гумконвою". Про це йдеться у черговому звіті СММ ОБСЄ, передає УНН.

"Спостерігачі бачили автоколону в складі 17 тентованих вантажівок білого кольору з написами “Гуманітарна допомога з Російської Федерації” на бортах у Луганську. Автоколону супроводжували 6 транспортних засобів, з яких 2 були з номерними знаками Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у звіті, поки автоколона стояла біля складського комплексу на вулиці Лутугинській у Луганську, спостерігачі розмовляли з чоловіком у формі МНС РФ, який перебував у одному з цих транспортних засобів.

"За його словами, вантажівки перевозили медикаменти та продукти харчування для дітей. Члени патруля місії бачили, як вантажівки в’їжджали на територію двох складських комплексів на вулиці Лутугинській. Спостерігачам відмовили в доступі до обох цих комплексів", - сказано у повідомленні.

У місії ОБСЄ наголосили, що такі дії належать до обмеження свободи пересування та інших перешкоди у виконанні мандата СММ.

Нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала танк і гаубиці на окупованому Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП