ukenru
obsye-priznachila-diplomata-z-finlyandiyi-novim-predstavnikom-u-tkg-schodo-donbasu

ОБСЄ призначила дипломата з Фінляндії новим представником у ТКГ щодо Донбасу

 • 24510 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Очільниця Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Анн Лінде призначила дипломата з Фінляндії Мікко Кіннунена спеціальним представником організації в Україні та Тристоронній Контактній групі (ТКГ). Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ Фінляндії, передає УНН.

Цитата

"Лінде призначила посла Мікко Кіннунена спеціальним представником голови ОБСЄ в Україні й в Тристоронній контактній групі. Кіннунен приступить до виконання своїх обов'язків 1 серпня", - йдеться у заяві.

Деталі

Наразі Кіннунен є політичним директором МЗС Фінляндії. Він почав роботу у Міністерстві закордонних справ у 1996 році, і працював, серед іншого, директором підрозділу з питань політики безпеки та першим послом Фінляндії з питань протидії гібридним загрозам.

У 2009-2013 роках Кіннунен працював послом в Казахстані та Киргизстані. Крім того, він працював у посольствах у Москві та Вашингтоні, а також у постійному представництві Фінляндії при ООН.

Нагадаємо

Раніше представник України в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що попередник Кіннунена- посол Хайді Грау під час засідання ТКГ чинила тиск на українську делегацію.

Тоді Гармаш зазначив, що за його інформацією Хайді Грау покине ТКГ після засідання, яке відбудеться 22 липня. Наступним представником, за його словами, мала стати людина з Фінляндії.

Українські Національні Новини

Політика