obstril-i-obshuk-sudna-sukra-okan-nikim-ne-pidtverdzheniy-okrim-rosiyi-gumenyuk

Обстріл і обшук судна "Сукра Окан" ніким не підтверджений, окрім росії – Гуменюк

 • 726650 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. Заява міноборони рф про обстріл і обшук вантажного судна "Сукра Окан" у Чорному морі, яке прямувало в український порт "Ізмаїл", ніким не підтверджена, окрім росії. Це може бути елементом гібридної війни. Про це сказала а ефірі національного телемарафону "Єдині новини" керівниця пресцентру Сил охорони та оборони "Півдня" Наталя Гуменюк, передає УНН.

Цитата

"Те повідомлення, яке сьогодні пролунав виключно від міністерства оборони росії ніким більше не підтверджено. Вважаю, що на це варто звертати увагу і пам’ятати про особливості гібридної війни. Коли відбуваються якісь події, у яких задіяні кілька учасників, обов’язково є офіційна точка зору з одного, другого, третього боку – тих, хто був задіяний. На сьогодні ми маємо єдине – демонстрацію агресії міноборони росії. Вони всіма силами намагаються позначитись своє панування в Чорному морі – нібито вони здатні зупинити судно, підняти авіацію і нічого їм за це не буде", — сказала Гуменюк.

Деталі

Гуменюк вважає, що заяви росіян можуть бути сигналом, що рф загрожує цивільному судноплавству у Чорному морі.

Контекст

У неділю, 13 серпня, міноборони рф заявило, що екіпаж корабля чорноморського флоту рф "василь биков" обстріляв цивільний сухогруз "Сукра Окан" під прапором Палау, який прямував до українського порту "Ізмаїл". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВ Офісі президента відреагували на обстріл та зупинку росією судна в Чорному морі

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    14 серпня: Всесвітній день ящірки, День народження Telegram

     • 1530528 переглядiв