ukenru
obshuki-u-lutsku-v-universiteti-maynili-kriptovalyuti

Обшуки у Луцьку: в університеті майнили криптовалюти

 • 12422 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. У Луцькому національному технічному університеті правоохоронці провели обшук. Як повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області, під час слідчих дій виявили обладнання для нелегального майнінгу криптовалют, передає УНН.

За інформацією прес-служби, в університеті знайшли та вилучили комп’ютерну техніку, флеш-носії та інше обладнання, яке, ймовірно, використовувалося для майнінгу криптовалюти. Обладнання було встановлено в одному з приміщень навчального закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ вважають необхідним створити робочу групу з розробки законопроекту про криптовалюти

"Перевіряється причетність одного з працівників вишу до несанкціонованого втручання в роботу його комп'ютерів, автоматизованих систем та комп’ютерних мереж. За місцем проживання працівника також проведено обшук, у ході якого вилучено комп’ютерну техніку.Триває досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднено перший в історії список “крипто-багатіїв” за версією Forbes

У прокуратурі відзначили, що обшуки проводили під час розслідування кримінального провадження про несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 361 КК України).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП