ukenru
obrannya-zapobizhnogo-zakhodu-gladkovskomu-prokuror-poyasniv-vimogu-zastavi-u-100-mln-grn

Обрання запобіжного заходу Гладковському: прокурор пояснив вимогу застави у 100 млн грн

 • 13434 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Сторона обвинувачення просить запобіжний захід колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у 100 млн грн. Про це журналістам сказав журналістам прокурор Юрій Олефір, передає кореспондент УНН.

"Ми керувались логікою, що ця сума (застави, яка в 10 разів перевищує суму завданих збитків – ред.) повинна бути настільки вагомою для особи, щоб особа не порушувала покладених на неї обов’язків. Разом з тим цей розмір визначається лише як необхідність, встановлена законодавчо, необхідно в даному випадку, в таких правопорушеннях визначати альтернативний розмір застави. Разом з цим ми просимо застосувати саме тримання під вартою. Закон зобов’язує визначати в таких кримінальних правопорушеннях заставу як альтернативний розмір – ми її визначаємо, в такому розмірі, який був би вагомим для особи", - сказав він.

Так, напередодні Олефір під час засідання суду заявив, що сума альтернативої застави становить 100 млн гривень.

"В даному випадку, зважаючи на майновий стан особи, в тому числі на ствердження захисту, що 1,5 млн – це копійки, ми вважаємо, лише такий розмір застави зможе забезпечити належну поведінку", - додав прокурор.

Зазначимо, що раніше суд видалився до нарадчої кімнати. 

Нагадаємо, 17 жовтня НАБУ повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня детективами НАБУ повідомлено йому про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Арокурори клопочуть про обрання Гладковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн грн.

ВАКС почав обрання запобіжного заходу Гладковському ще 18 жовтня, утім у ніч на суботу оголосив перерву до 12 години 19 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика