ukenru
obmezhennya-schodo-budivnitstva-na-kruglouniversitetskiy-u-kiyevi-znyati-sud

Обмеження щодо будівництва на Круглоуніверситетській у Києві зняті - суд

 • 6629 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Суд задовольнив клопотання столичного забудовника БЦ “Діамант хол” та зупинив дію приписів Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва щодо обмежень на проведення будівельних робіт по вул. Круглоуніверситетська 2/1. Про йдеться в ухвалі Окружного адміністративного суд м. Києва від 2 грудня 2016 року, передає УНН.

Суд зупинив дію низки приписів, зокрема, і “про зупинення підготовчих та будівельних робіт” від 9 листопада 2016 року.

Нагадаємо, раніше забудовник Круглоуніверситетської оскаржив до суду рішення місцевого архбудконтролю.

Раніше, Господарський суд Києва повторно визнав законним право власності столичного забудовника БЦ “Діамант хол” на землю по вул. Круглоуніверситетській 2/1.

За словами представниці компанії Л.Бугайчук, припис Департаменту державного-архітектурного контролю щонайменше носить заангажований характер.

“Так, тому що документи, які на вимогу контролерів в рамках перевірки надавалися нашою компанією, просто проігнорували. Я вже не буду розказувати про те, що під час самих перевірок був порушений порядок їх проявлення. Нам навіть не надали акту про перевірку. Ми його отримали лише з часом,” — сказала вона.

За словами Л.Бугайчук, компанія має всі належні та передбачені законом дозволи на проведення будівельних робіт, і в профільному департаменті КМДА про це прекрасно обізнані.

“Інша справа, що йде тиск на бізнес, який можна зупинити лише судовими рішеннями. Тому ми оскаржили припис у судовому порядку”, — сказала вона.

Крім того, БЦ “Діамант хол” також виграв суд у КП “Київблагоустрій”.

А господарський суд Києва повторно визнав законним право власності столичного забудовника БЦ “Діамант хол” на землю.

Також нагадаємо, згідно з документами Державної архітектурної інспекції України, на виконання будівельних робіт за адресою вул. Круглоуніверситетська 2/1 наявний відповідний дозвіл.

Сама компанія БЦ “Діамант хол” неодноразово заявляла, що має всі законні підстави для проведення будівельних робіт, більше того оприлюднила перелік своїх дозвільних документів.

Українські Національні Новини

Київ