ukenru
obmezhennya-masovikh-zakhodiv-ta-zaborona-vidviduvannya-zakladiv-osviti-yak-mista-ukrayini-perekhodyat-na-karantin

Обмеження масових заходів та заборона відвідування закладів освіти: як міста України переходять на карантин

 • 27815 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Міста України переходять на карантин, в результаті чого у деяких областях забороняється відвідувати школи, дитсадки та масові заходи. УНН зібрав інформацію, які карантинні заходи вводяться у великих містах України.

Дніпро

На Дніпропетровщині оголосили карантин з 12 березня до 3 квітня, в цей час заборонили відвідувати навчальні заклади та відмінили усі масові заходи, в яких запланована участь 200 та більше людей.

"В області заборонили відвідувати заклади освіти всіх форм власності. Загалом на карантині – 986 дитсадків, 856 шкіл, 53 ПТУ, 62 коледжі, 118 позашкільних установ, 22 виші", – сказано у повідомленні місцевої ОДА.

Окрім того, на карантинний режим перевели всі лікувальні заклади. Зокрема, заборонили родичам відвідувати пацієнтів у стаціонарах. Медиків зобов’язали суворо дотримуватися правил дезінфекції, носити маски і міняти їх тричі на день.

Запоріжжя 

Запорізька міська рада підтримала впровадження у Запоріжжі запобіжних заходів, починаючи з 12 березня. Зокрема буде припинено навчання у школах, позашкільних навчальних закладах, закладах професійно-технічної освіти. Дитячі садки продовжать працювати, але у них будуть посилені заходи безпеки.

Окрім того, керівникам КП "Міжнародний аеропорт Запоріжжя", морських і річкових портів, залізничних станцій Запорізької дирекції залізничних перевезень регіональної філії "Придніпровська залізниця" АТ "Укрзалізниця", автовокзалів ПрАТ "Запоріжавтотранс" рекомендовано визначити додаткові приміщення для розгортання ізоляторів тимчасового перебування осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби, спричиненої новим коронавірусом.

Львів 

У Львові, згідно з рішенням комісії, з 12 березня до 3 квітня призупиняють навчання у всіх навчальних закладах (школах, дитячих садочках, закладах позашкілля). Як зазначили у Львівській міській раді, всі навчальні заклади Львова готові до дистанційного навчання. Усі діти отримають чіткі завдання, буде постійний зв'язок учнів з класними керівниками, вчителями.

Окрім того, вводять обмеження на проведення масових заходів. Форуми, фестивалі і планові заходи рекомендують перенести.

Також в рішенні комісії йдеться про посилення дезінфекційних заходів в громадському транспорті, торгових центрах тощо.

Одеса

В Одесі, у зв'язку зі збільшенням кількості хворих на ГРВІ та грип, станом на 11 березня на карантин уже закрито 223 класи.

"Комісією прийнято рішення про введення карантину в усіх школах Одеси з 12 березня 2020 року", - зазначається у повідомленні.

Так, дитячі садки переходять на особливий режим роботи: батькам рекомендовано по можливості обмежити відвідування дітьми дитячих дошкільних закладів.

Повідомляється, що у кожному дитячому садку працюватимуть чергові групи, а вранці - проводитися огляд кожної дитини щодо стану її здоров'я. Окрім того, посилено режим санітарно-епідеміологічної обробки приміщень.

Харків

У Харкові вводиться тритижневий карантин в установах з масовим перебуванням людей, в той же час школи і дитсадки не закриватимуть.

"З сьогоднішнього дня і три найближчі тижні будуть закриті театри і кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони в шопінг-моллах. Спортивні заходи переносяться, а для неспортивних - інакше вони називаються масовими - вводиться обмеження на кількість учасників до 60 осіб", - зазначається у повідомленні.

Однак у школах теж будуть введені обмеження: для середніх і старших класів буде скасована багатокабінетна система, навчальний процес проходитиме в одному класі. Вранці діти будуть проходити медичний огляд. Самі ж школи будуть додатково дезінфікувати.

Київ

У Києві з 12 березня запроваджують обмежувальні заходи з метою попередження розповсюдження коронавірусу. Зокрема, у столиці призупинено освітній процес у навчальних закладах усіх типів та форм власності, робота театрів, кінотеатрів і концертних закладів.

Окрім того, у КМДА зазначили, що увесь столичний громадський транспорт на період введення у місті обмежень та протиепідемічних заходів працюватиме у звичайному режимі. Дезінфекцію рухомого складу здійснюють щоденно.

Нагадаємо, з 12 березня в Україні запроваджується карантин для протидії коронавірусу. 

Українські Національні Новини

Політика