ukenru
oblenergo-surkisiv-rokami-ne-platit-za-spozhitu-elektroenergiyu-sud

Обленерго Суркісів роками не платить за спожиту електроенергію - суд

 • 25706 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Центральний апеляційний господарський суд відхилив апеляцію ПАТ "Запоріжжяобленерго" на рішення про стягнення із компанії 114,8 тис. штрафу за спожиту електроенергію. Про це свідчать дані аналітичного порталу YouControl, передає УНН.

Так, у 2017 році "Запоріжжяобленерго" придбало у ДП "Енергоринок" електричну енергію, і не розрахувалося за поставлений продукт.

Цьогоріч ДП подало на "Запоріжжяобленерго" у суд, і Господарський суд Запорізької області зобов'язав боржника сплатити "Енергоринку" 114,5 тис. грн штрафу за поставлений у 2017 році продукт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Елітний автопарк, брендові годинники та мільйони на рахунках: депутат Суркіс подав декларацію за 2019 рік.

"Запоріжжяобленерго" не погодилось із рішенням суду першої інстанції, і подало на нього апеляційну скаргу. Втім, Центральний апеляційний господарський суд відхилив апеляцію ПАТ "Запоріжжяобленерго", оскільки підприємство не додало до неї докази сплати судового збору.

Зауважимо, "Запоріжжяобленерго" фігурує у кримінальному провадженні НАБУ про так звані "енергетичні схеми "Крючкова-Суркісів" через компанію "Енергомережа".

За підсумками розслідування, колишній керівник "Енергомережі" Дмитро Крючков вже отримав підозру.

Останнього називають "людиною Суркісів", хоча б з тих причин, що на доступних у ЗМІ телефонних розмовах Крючкова, Конененка, Суркісів та інших осіб, обговорюються, зокрема, і питання доставки грошей в офіс Суркісів (на стадіоні "Динамо").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПриватБанк надав докази підробки документів у справі Суркісів.

Самі Суркіси статусу підозрюваних у провадженні поки не мають, хоча й були допитані.

Крім того, під час обшуків офісів ФК "Динамо" (належить Суркісам, - ред.), детективи НАБУ вилучили документи, які згодом ВАКС визнав такими, що стосуються енергетичних оборудок "Енергомережі".

Довідка УНН: міноритарними власниками "Запоріжжяобленерго" є українські олігархи — брати Суркіси. На пов’язану із ними компанію Lex Perfecta (Кіпр) записано 16,52% підприємства.

Українські Національні Новини

Економіка