ukenru
o-zerkal-ukrayina-svidomo-ne-torknulasya-temi-rosiyskoyi-agresiyi-u-gaazi

О.Зеркаль: Україна свідомо не торкнулася теми російської агресії у Гаазі

 • 16665 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Українська делегація свідомо не торкалась питання російської агресії та окупації території України в Міжнародному суді ООН, для того, щоб зміцнити свою юридичну позицію. Про це в інтерв’ю “Дзеркалу тижня” заявила глава української делегації в МС ООН, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, передає УНН.

"Насправді ми не хочемо, щоб Україну звинуватили в маніпулюванні судом і політизації судового процесу. Це Росія намагається подати процес як політичний. Мовляв, Україна подала до суду, щоб замінити інші формати пошуку врегулювання конфлікту", – зазначила О.Зеркаль.

За словами О.Зеркаль, Міжнародний Суд ООН – дуже консервативна інстанція, а Росія намагається послабити українську позицію саме з питань юрисдикції.

"Тому ми вирішили діяти в надійних юридичних рамках, встановлених двома конвенціями, за якими ми ініціювали цю справу проти Росії. Для нас важливо отримати результат, а не схвальну оцінку Facebook-спільноти. Тому ми свідомо не ставимо перед Судом питань окупації української території, територіальної належності Криму, наявності чи відсутності російських військ у Донбасі. Ми говоримо про спір як про виключно юридичну справу, в якій шукаємо правового захисту для громадян України", – повідомила вона.

Нагадаємо, 8 березня, на суді в Гаазі, українська сторона закликала Міжнародний суд ООН застосувати запобіжні заходи, які дозволять захистити кримських татар та українців у Криму.

Українські Національні Новини

Політика