ukenru
o-zerkal-rosiya-predstavlyaye-u-gaazi-ne-dokazi-a-prezentatsiyu-novin-rosiyskikh-zmi

О.Зеркаль: Росія представляє у Гаазі не докази, а презентацію новин російських ЗМІ

 • 8470 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Російська сторона у Міжнародному суді ООН в Гаазі наводить не докази, а презентує новинні стрічки пов'язаних з Кремлем інформаційних агентств. Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу", передає УНН.

"Ми надаємо свої докази в трошки іншій формі, ніж надавали росіяни. Ми ніколи не посилаємось на неперевірені джерела інформації – це була наша принципова позиція. Ми не надавали жодних фотографій, якщо ми не мали жодної прив'язки до місцевості і могли чітко визначити, які були наслідки, де це відбувалось і чи є в нас свідки подій. Тобто ми ґрунтували свої покази виключно на тих фактах, якими ми могли підтвердити доказами", – сказала вона.

О.Зеркаль додала: "Те, що надали росіяни, це не можна назвати доказами – це просто презентація з Lenta.ru і інших пов'язаних з Кремлем джерел. Дійсно, суд буде усе перевіряти. Ми показували сьогодні, як вони виривають з контексту шматки і презентують їх як позицію міжнародних організацій".

Нагадаємо, 9 березня російська сторона розпочала другий раунд виступу у Міжнародному суді ООН в Гаазі.

Міжнародний суд ООН в Гаазі 6 березня розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика