ukenru
o-onischenko-namagayetsya-osisti-v-nimechchini-zmi

О.Онищенко намагається осісти в Німеччині - ЗМІ

 • 6897 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Народний депутат-втікач Олександр Онищенко наразі перебуває в Німеччині, де діє ордер на його арешт, повідомляє видання Deutsche Welle з посилання на адвокатів О.Онищенка, передає УНН.

"За словами адвокатів Онищенко, в даний момент їх підзахисний перебуває на території ФРН, незважаючи на виданий в Німеччині ордер на його арешт", - повідомляє видання.

При цьому О.Онищенко дав доручення своїм захисникам оскаржити діючий у Німеччині ордер на його арешт. У кінці жовтня адвокатами було подане відповідне клопотання у Федеральне відомство юстиції, однак отримали відмову. При цьому у відомстві, за словами адвоката Айкута Ельсевена, зазначили, що в разі арешту О.Онищенка, його екстрадують в Україну.

"Тепер ми будемо оскаржувати (законність. - ред.) ордера в суді",- додав адвокат.

При цьому клопотання про оскарження ордеру ґрунтується на політичній вмотивованості справи проти нардепа, а головним аргументом на користь скасування ордера на арешт називають очевидні, на їхню думку, факти "правового свавілля". Мова йде, зокрема, про обшуки, які проводилися слідчими НАБУ в офісах адвокатів депутата.

Як повідомляв УНН, 9 грудня директор Національного антикорупційного бюро України повідомив, що у НАБУ не має нових даних щодо оголошення в міжнародний розшук народного депутата України Олександра Онищенка.

Нагадаємо, народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

Повідомлення про підозру Генеральний прокурор України підписав 27 липня ц.р. Згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт Верховна Рада надала 5 липня ц.р. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. 8 серпня 2016 року Онищенка було оголошено в національний розшук.

Українські Національні Новини

Політика