ukenru
o-novak-zayaviv-scho-naftogaz-pereplativ-za-kupivlyu-gazu-v-yevropi

О.Новак заявив, що "Нафтогаз" переплатив за купівлю газу в Європі

 • 7015 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. "Нафтогаз України" у другому півріччі 2016 року переплатив за купівлю газу в Європі близько 70 мільйонів доларів. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Ціна (для України на російський газ - ред.) сьогодні, яка складається за контрактом, за такою формулою, вона нижче цін, які формуються сьогодні на спотових ринках, на хабах, на біржах приблизно на 20-30 доларів і тому, звичайно, українська сторона зацікавлена ​​з економічної точки зору в тому, щоб сьогодні купувати газ у "Газпрому". Це просто вигідніше, тому що ціна дешевша", - сказав О.Новак.

"Правда, тут є один момент, на який ми звертаємо увагу наших українських колег і Єврокомісії: ціна на російський газ, яка формується за контрактом, за такою формулою, нижче вже починаючи з другого півріччя 2016 року. Як відомо,"Нафтогаз "купує газ, наш же газ, через європейських споживачів за дорожчою ціною. Ми порахували, "Нафтогаз" вже у другому півріччі переплатив десь 70 мільйонів доларів", - заявив російський міністр.

Українські Національні Новини

Економіка