ukenru
o-novak-nazvav-nezakonnim-rishennya-sudu-kiyeva-schodo-shtrafu-gazpromu

О.Новак назвав незаконним рішення суду Києва щодо штрафу "Газпрому"

 • 8569 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Міністр енергетики Росії Олександр Новак назвав заангажованим і незаконним рішення українського суду щодо антимонопольного штрафу "Газпрому", зазначивши, що всі спірні питання щодо газових контрактів повинні вирішуватися в Стокгольмському арбітражі, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Усі питання, що стосуються спірних моментів за контрактами, повинні вирішуватися в Стокгольмському арбітражному суді", - заявив О.Новак.

При цьому він підкреслив, що рішення київського суду "ангажоване" і незаконне. "Газпром" звинувачений в монопольному становищі і в неповному використанні газотранспортної системи України, і це "безпрецедентний випадок, коли компанія, яка не надає послуги, звинувачується в порушенні антимонопольного законодавства", впевнений російський міністр.

"Тому, звичайно, це все створено лише для того, щоб створити точку напруги, створити умови для того, щоб в будь-який момент можна було скористатися цим рішенням суду", - сказав очільник міненерго РФ.

Господарський суд Києва на початку грудня зобов'язав "Газпром" виплатити штраф за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу і пеню за його прострочення на загальну суму 171,8 мільярда гривень (близько 6,8 мільярда доларів).

Міністр юстиції П.Петренко заявив, що в Україні немає жодного органу, щоб давати доручення про скасування рішення АМКУ.

Очільник "Газпрому" Олексій Міллер напередодні висловив побоювання, що подібне рішення суду може бути спрямоване на примусове відбирання газу, який йде транзитом європейським споживачам.

Українські Національні Новини

Політика