ukenru
nuland-pogovorila-z-yermakom-pro-vizit-zelenskogo-do-bilogo-domu-znovu-nagadala-pro-reformi

Нуланд поговорила з Єрмаком про візит Зеленського до Білого дому: знову нагадала про реформи

 • 16648 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Майбутній візит Президента України Володимира Зеленського до Вашингтона, очікуваний у липні, і поступ з реформами у нашій країні обговорили по телефону керівник Офісу Президента Андрій Єрмак із заступницею Держсекретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд. Про це УНН повідомили в ОП.

Цитата:

"Співрозмовники обговорили деталі майбутнього візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів на запрошення Президента США Джо Байдена", - вказано у повідомленні.

Деталі

Зазначаєтся, що Нуланд запевнила Єрмака в "непохитній підтримці з боку Вашингтона територіальної цілісності й суверенітету України, а також у питаннях реалізації Мінських домовленостей щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі".

Єрмак говорив про "впровадження реформ в Україні задля її трансформації в прозору та конкурентоспроможну країну" й розповів про кроки щодо реалізації європейських і євроатлантичних прагнень нашої держави.

Заступниця Держсекретаря США, як повідомляється, "відзначила важливість продовження розпочатих реформ для зміцнення України, зокрема реформи у сфері корпоративного управління та боротьби з корупцією, й запевнила у підтримці з боку Сполучених Штатів цих зусиль".

Доповнення

Очікується, що Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом в кінці липня у Вашингтоні.

Додамо, зустріч відбудеться після європейського турне президента США Байдена, під час якого він провів саміт з президентом РФ Володимиром Путіним - до зустрічі із Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика